keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Kaksipäiväiset häät

Ihan alkuun, pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta. Olen vähän semmoinen ihminen, että rohmuan itselleni projekteja toistensa perään ja tällä hetkellä yritän saada suoritettua opintoja etänä, teen silti joka päivä töitä, yritän suunnitella häitä ja sitten vielä olisi mökin kunnostusprojekti. 

En tiedä olenko tänne aikaisemmin kertonut, että isäni osti viime marraskuussa villan Espoon Suvisaaristossa ja nyt olemme viime viikot puuhastelleet siellä. Sisällä tehdään pientä pintaremonttia ja saunan yhteyteen on rakentumassa teranssi paljuineen. Täällä olisikin tarkoitus viettää sunnuntai häiden jälkeen.

Tältä sisällä näyttää juuri nyt...

Olen tänne aikaisemminkin kertonut, että häitä olisi tarkoitus juhlia kaksi päivää ja nyt kun tämmöinen paikka löytyy omasta takaa niin ei tarvinnut miettiä, missä sunnuntai vietetään. Tarkoitus olisi veneillä kaupungista sunnuntai aamupäivällä tänne Espooseen ja täällä grillailla, saunoa ja viettää aikaa hieman pienemmällä porukalla kun varsinaisena hääpäivänä. Se on nimittäin fakta, että kaikkien vieraiden kanssa ei ehdi päivän aikana kauheasti seurustelemaan. Lisäksi en halua ostaa kaasoille mitään turhaa krääsää vaan sunnuntain olisi tarkoitus toimia heillekin hemmottelupäivänä, jolloin kenenkään ei tarvitse stressata mistään. Harkinnassa on vielä, tilaisimmeko kokin tai esimerkiksi kokonaisen sian grillattuna, mutta se selviää lähempänä. 

Hieman pään vaivaa aiheutti se, että ketä sunnuntaille kutsutaan. Selvää oli, että perheet, kaasot ja bestmanit. Aloin kuitenkin miettimään, että jos kaukaa olevia sukulaisia jää vielä pidemmäksikin aikaa Helsinkiin niin tottakai hekin ovat tervetulleita. Ajattelimme toimia niin, että jos sukulaisten kanssa tulee esimerkiksi lauantaina puheeksi, että he ovat jäämässä Helsinkiin niin sitten kutsumme heidät siinä tilanteessa. Lisäksi ajattelin kutsua muutaman ystävän, jotka eivät kuitenkaan ole kaasoina, mutta joiden kanssa haluaisin viettää myös sunnuntain. 

Minusta on ihana ajatus, että lauantai-sunnuntai yönä kun kaadutaan hotellin sänkyyn ei tarvitse miettiä, että juhlat on nyt juhlittu vaan juhlaa on myös seuraava päivä. :) 

Onko muilla morsiamilla suunnitelmia häistä seuraavalle päivälle?

4 kommenttia:

  1. Meillä on vieraita ulkomailta, joten olen suunnitellut että seuraavana päivänä menemme lounaalle. Heidän kanssa kuitenkin syötäisiin, ja aivan varmasti ulkona, niin sain ajatuksen tälläisestä omakustanteisesta yhdessäolosta. Laitan kutsun sunnuntailounaasta info-kirjeeseen, joten kaikki jotka ovat meillä päiväjuhlissa (pienehköt, vain max 50 vierasta (joista 8 on jo meidän uusioperhe ;)) saavat kutsun. Ja heillä on sitten valinta, tulevatko vaiko eikö. En usko että hirmu suureksi kasvaa joukko kuitenkaan. Meillä on myös brittityyliin kutsuttu vieraita ilta-osuuteen, mutta heille ei lähde sunnuntai-kutsua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä! Näin juuri viime kesänä liuskaluodon Skifferissä hääporukan syömässä ja mietin, että just ihana idea tuollainen lounas. :)

      Olen kanssa aina haaveillut tuollaisesta ilta-osuudesta, mutta taitaa jäädä haaveeksi tällä kertaa. Menemme varmaan kaasoni kanssa syömään ja sitten hotellille rentoutumaan. :) Itseasiassa meidän hotellipakettiin kuuluu bellinit hotellin baarissa, joka varmasti ei ole yhtään huono idea siinä vaiheessa. :D

      Poista
  2. Me järjestetään perjantaina Kanadan perinteiden mukaan rehearsal dinner! Mitä, missä ja millä porukalla on vielä täysin auki, mutta eiköhän tässä jotain keksitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooi! Mulle tulee noista mieleen aina Carrien ja Kihon häät! :D Minäki haluuuun..

      Poista