tiistai 12. syyskuuta 2017

HÄÄPÄIVÄN AAKKOSET

Nyt kun kuvaajalta saadut kuvat on tullut katseltua itsekseen läpi useita ja useita kertoja niin voisin alkaa pikku hiljaa ripottelemaan niitä tänne bloginkin puolelle. Haluaisin kuitenkin tietää, olisiko teillä lukijoilla jotakin toiveita, mitä ehdottomasti haluaisitte tietää meidän häistä? Tuntuu, että niihin liittyy niin paljon kaikkea, mutta toisaalta tuntuu, että kiinnostaako ketään kaikenmaailman kukka-asetelmat. :D Niimpä ajattelin kertoa häiden pääkohtia näin aakkosten muodossa.

A Aamu. Nukuin häitä edeltävän yön todella hyvin, olisikohan nukkunut jopa seitsemän tunnin unet?:D Muistan vieläkin sen kutkuttavan fiiliksen kun kello soi ja kiljahdin kaasolle "Tänääään!". Olimme tilanneet aamupalan huoneeseen, josta nautimme kaasoni kanssa rauhassa ennen kuin meikkaaja ja kampaaja sekä loput kaasot saapuivat hotellille.

B Bestmanit. Niiden tärkein rooli oli olla sulhasen henkisenä tukena ja siinä taisivat onnistua hyvin. :) Meillä kävi bestmanien rusettien kanssa pieni episodi kun olimme tilanneet itsesolmittavat rusetit ja eihän niitä sitten kukaan osannut solmia. Niimpä pojat kävivät hääaamuna keskustassa jossakin liikkeessä solmimassa rusetit, mutta eipä ne tainneet silti koko iltaa pysyä kiinni. :D


C Car eli hääauto hehe. Hääautonamme toimi tuttumme harrasteauto ja se oli niin ihana ja he olivat ihanasti koristelleet sen jopa meidän teemaväreillä. Myös shampanja odotti autossa kylmässä ja jopa kuski oli pukeutunut roolinsa mukaisesti!<3 Autostahan oli pitänyt ottaa vänkärinpaikan penkki pois, jotta mahduin siihen mekkoni kanssa ja näin mahduttiin siihen ihan hyvin. Tämä oli ehkä ainut asia mitä oikeasti jännitin etukäteen.

D Dj oli oikein hyvä valinta. Harvat coverbändit on mieleeni ja halusin, että musiikkia on heti siitä asti kun vieraat astuu juhlatilaan ja juhlat loppuu kun musiikki loppuu. Djnä meillä oli DJ Ruoto, joka hoiti hommansa hyvin ja jopa ne, jotka olivat alkuun epäilleet hieman dj:n valintaani bändin sijaan, kehuivat Ruotoa.



E Ensimmäinen aamu hääparina. Voin kertoa, että hotel Kämpissä oli ihan täydelliset puitteet tähän! Ensin kävimme vaahtokylvyssä mansikoiden ja shampanjan kera ja sillä aikaa huoneeseemme toimitettiin todella runsas aamiainen. Meillä oli myöhäinen huoneenluovutus, joten saimme ihan rauhassa fiilistellä aamulla ennen kuin siirryimme veneellä mökille, jossa juhlimme vielä sunnuntaina hieman pienemmällä porukalla.

F Mitä tähän keksii?! Farssi! Sellaiset ei meidän häät onneksi olleet. :D

G Gourmee ruoka. Haha :D Ruoka oli erittäin hyvää ja vieraat kehuivat ruokia todella paljon. Meillä oli alkuruokabuffet ja pääruoka tarjoiltiin pöytiin. Tämä systeemi toimi kyllä meidän juhlissa hyvin eikä kenenkään tarvinnut odotella pitkiä aikoja missään vaiheessa.

H Huomenlahjat. Kävin ottamassa boudoir-kuvat Villelle, vaikka alkuun mietin, että en menisi sellaisiin, mutta onneksi menin! Kuvat otti Jannamari Palo, enkä voi kuin suositella. Aivan ihana ihminen, joka saa rennon fiiliksen. Ville puolestaan antoi minulle kauan haaveilemani Hermeksen clic H-rannekorun.<3



I Isi. Saattoi minut alttarille ja sai rennon fiiliksen ennen kuin kirkon ovet avattiin meille ja nauratti mua tyhmillä vitseillään. :D Harmittaa, että olin etukäteen suunnitellut halaavani isiä ennen kuin tartun Villen kädestä kiinni, mutta siinä jännityksessä unohtui. Isi piti juhlan alussa myös todella humoristisen puheen, joka rentoutti vieraat.

J Jälkiruokana meillä oli vadelma-valkosuklaamousse kakku, joka oli ihan tajuttoman hyvää! Mua vieläkin harmittaa, että en hakenut sitä lisää.

K Kaasot. Alunperin niitä piti olla neljä, mutta lopulta niitä oli kolme. Vaikka vuoden alussa tehty päätös tiputtaa yksi kaasoista pois tuntui silloin pahalta, en ole katunut päätöstä. Uskon, että sen ansiosta pystymme vielä joskus tulevaisuudessa olemaan jälleen kavereita. Kaasoinani oli juuri ne sydän ystävät, jotka siinä kuuluivat ollakkin.<3



L Loma. Meillähän alkoi Villen kanssa kolmen viikon loma häistä ja voin kertoa, että tuli tarpeeseen. Jotkut saattavat pitää hulluna, että en pitänyt ollenkaan lomaa ennen häitä, mutta tämä järjestely sopi minulle oikein hyvin. Toimin parhaiten paineen alla ja tuolloin sitä kyllä riitti. :D

M Mummo. Mummoni on tällä hetkellä 93-vuotias ja käynyt juuri läpi rankat syöpähoidot ja oon niin kiitollinen, että hän jaksoi lentää pohjoisesta asti meidän häihin. <3 Mummo on ainut isovanhemmistani, joka on elossa. Yksi ihanimmista muistoista on häistä se kun pidin mummoa tanssilattialla kädestä kiinni ja bailasimme Tuure Kilpeläisen tahtiin. :D

N Nizza. Häistä seuraavana tiistaina lähdimme Nizzaan ihan vain rentoutumaan, teki hyvää.

O Ohjelma. Vastuu ohjelmasta oli oikeastaan kaasoilla, olimme sanoneet mitä haluaisimme ja he hoitivat toteutuksen. Ohjelmassa oli häätanssi, morsiamen ryöstö, kimpun- ja sukkanauhan heitto, puheita ja kenkäleikki. Ohjelmaa oli juuri sopivasti ja moni vieras on jälkeenpäin sanonut, että aikataulutus koko päivän jälkeen oli onnistunut eikä missään vaiheessa ollut vaivaannuttavaa odottelua.


P Pappi. Olimme toivoneet erästä tuttua pappia, mutta hän siirtyi keväällä muihin työtehtäviin, joten hän ei päässyt vihkimään meitä. Silti meille kävi hyvä tuuri ja meillä oli todella mukava pappi, jonka puhe sai vieraat nauramaan.

Q

Ravintola Saaristo eli Klippan. Hassua kuvitella, että joskus nuorempana, ennen kuin edes asuimme Helsingissä, kävelimme Villen kanssa kaivarissa ja sanoin, että jos joskus mennään naimisiin niin mennään tuolla ja osoitin Klippania. Nyt siitä hetkestä on ehkä noin viisi vuotta ja totisesti siellä meidän häät on tanssittu.<3

S Sää. Stressasin sitä etukäteen, mutta lopulta päätin, että siitä on turha murehtia kun asialle ei voi tehdä mitään. Vettä tuli ruokailun ajan, mutta sen jälkeen aurinko alkoi paistamaan kirkkaalta taivaalta. Myös aamu oli aurinkoinen, joten parempaa säätä ei olisi edes voinut toivoa. Uskomatonta, että sekä polttaripäivänä että hääpäivänä saimme nauttia auringosta.

T Tanssi. Mehän ei etukäteen harjoiteltua häätanssiamme ollenkaan, mutta oltiin kuitenkin päädytty siihen, että valssi ei ole meidän juttu. Niimpä tanssimme hitaita Anna Puun "Mestaripiirros"-biisin tahtiin ja silloin taisin tirauttaa päivän ainoat kyyneleet.

U Ulos eli juhlien päättyminen. Olimme ottaneet lisääaikaa klo 02 asti ja voin kertoa, että se oli erittäin hyvä aika lopettaa juhlat. :D Vihkiminen oli jo klo 13, joten tuohon mennessä bileet yltyivät siihen pisteeseen, että yksi vieras taisi tanssia pöydälläkin. Kourallinen vieraita lähti vielä kahden jälkeen jatkoille ja me menimme heidän kanssa samalla taksilla hotellille.


V Videokuvaaja. Emme ole vielä saaneet videota häistä, mutta olen niin onnellinen, että häät ikuistettiin myös videolle. Hääryhmissä moni harmittelee videoimisen uupumista ja itseasiassa minuakin harmittaa, että itse vihkimisestä ei ole kokonaista videota, jossa olisi kuvattuna kokonaan myös musiikkiesitys.

W, X...

Y Yöpala. Meillä oli yöpalan hotdogeja ja ne näytti maittavan vieraille hyvin. Itselläni ei ollut siinä vaiheessa vielä nälkä, mutta minusta ajatuksena kiva, että vieraiden ei tarvitse mennä suoraan grillille juhlien jälkeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti