maanantai 12. joulukuuta 2016

Häiden somistus

Näin talvisena aamuna onkin hyvä suunnata katseet tulevaan kesään ja hääpäivään. Häitämme juhlitaan siis heinäkuussa, jolloin todellakin toivon sään suosivan meitä. Juhlapaikka on meren ympäröimä, joka on mun mielestä kaikista kauneimmillaan auringon paisteessa ja miten ihana olisikin sitten katsoa auringonlaskua juhlapaikan terassilta.

Tällä hetkellä olen ainakin sitä mieltä, että juhlapaikka ei vaadi hirveästi koristeluja. Ravintola Saaristo on ihanan valoisa, koska ikkunoita on nin paljon ja maisemat ovat ihanat. Olemme monesti käyneet syömässä kyseisessä paikassa ja isäni piti siellä 50-vuotis syntymäpäivät, joten kokemusta on siitä, että siellä homma toimii ja palvelu on aina ollut todella hyvää. Siksi en stressaa kyllä mitään paikan suhteen ja yhteishenkilömme vastaa aina todella nopeasti sähköpostein mun hieman tyhmiinkin kysymyksiin.. Suosittelen paikkaa siis kaikille!

Mutta takas aiheeseen eli häiden somistukseen. Tällä hetkellä olemme suunnitelleet, että pöydät tulevat olevaan pitkät pöydät, joihin mahtuu istumaan kahdeksan henkilöä. Näin ollen kukka-asetelmia olisi tulossa kolme per pöytä ja tuikkuja sinne tänne. Mähän olen jo hääkirppikseltä ostanut tuikkukuppeja ja pöytänumero tauluja, mutta ne pöytänumerot menee varmaan vaihtoon, koska haluaisin ehkä sittenkin kultaiset puiset numerot pöytien päähän..

                                     Pöytänumerot tulisivat tähän tyyliin, mutta kultaisena. Kuva täältä

Kukka-asetelmat olisi tarkoitus toteuttaa itse. Olen suunnitellut siten, että ne kaasot, jotka pääsevät Helsinkiin tulemaan jo perjantai aamuna, lähtisi mun kanssa kiertämään kukkakaupat ja tehtäisiin asetelmat yhdessä. Tarkoitus ois hakea kukkia ainakin Plantagenista ja esimerkiksi marketeista. Tällä hetkellä ei ole tarkkaa suunnitelmaa mitä kukkia haluaisin, mutta tarkoitus olisi tehdä rennot, matalat kimput. Niissä saa siis olla vihreää ja eri värisiä kukkia teemaväreissä. Aloin just miettimään, että siniset kukat voi olla vähän kiven alla, mutta pitää yrittää tuoda navy blueta kattaukseen muussa muodossa, esimerkiksi paikkakorteissa. Toivon todella, että saataisiin viedä jo perjantaina nämä juhlapaikalle, ettei koristelijalla olisi lauantaina niin kova työ viedä kaikkea tavaraa sinne. Mehän virallisesti pääsemme juhlapaikalle klo 13, jolloin alkaa vihkiminen. Mutta varausehdoissa oli, että jos edellisenä iltana ei ole siellä mitään tapahtumaa, saamme viedä tavarat jo silloin.

Hääparin pöytään olisi ihana tollainen kultainen kaitaliina. Kuva täältä


Tuikkukupit ovat tällä hetkellä kirkasta lasia, mutta haluaisin kokeilla glitteröidä niitä tai maalata kultaiseksi. Siihen ympärille voisi kokeilla sinistä, kapeaa satiininauhaa. Miten muuten muut morsiamet meinaa toteuttaa kynttilöiden sytyttämisen? Mietin, että hoitaakohan ravintolan henkilökunta sen? He kuitenkin ovat paikalla niin pitkään kuin mekin.

Oon miettinyt, että onkohan liikaa jos maljakot ois myös kultaisia? Kuva täältä


Ainiin pakko kertoa hauska juttu liittyen häihin. Ville kysy multa yks ilta, että "minkä kokoinen se sun häämekko on?" Olin hetken ihan ihmeissäni, että mitäääh mitä se sillä tiedolla tekee ja mun ilme oli varmaan sen mukainen kun sitten se tarkensi "niin siis laahus ja se helma". Aloin miettimään, että voi raukka stressaa jo että kompuroi mun helmaan ja vastasin, että eipä tullut mitattua, että ei oo kyllä mitään tietoa. "Aijaa eikun mä meen mittaamaan mahdutko sen mekon kanssa meidän hääautoon" :D

4 kommenttia:

  1. Sinisiä kukkia taitaa tosiaan olla aika vähän tarjolla, mieleen tulee vain siniset ruusut... Ne tilaisin kyllä jostakin kukkakaupasta etukäteen. :) Meidän häissämme pitopalvelun väki hoiti kynttilöiden sytyttämisen. Hankimme kahdeksan tuntia palavia tuikkuja, jottei niitä tarvinnut olla koko ajan vaihtamassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mullekkin tulee mieleen vaan ruusut! Ja hei toi onkin hyvä huomio tuo palamisaika, pitääpäs muistaa tarkistaa se kun tulee tuikkuhankinnat ajankohtaiseksi :)

      Poista
  2. Tämmöinen hys hys vinkki entiseltä kukkakauppialta. Aina ei tukustakaan saa sinisiä ruusuja joten kukkakaupalla joudutaan välillä itse ne värjäämään. Halvemmaksi tulee myös usein hilettää ruusut itse ja myydä sitten ne eteenpäin. Joten jos on mietinnässä juuri joku tietty värisävy niin kestävämpiä kukkia (esim. neilikoita, ruusuja, harsoa yms) voi värjätä ihan spray maalilla. Kunhan muistaa suihkuttaa kauempaa (ettei kukka mene tukkoon väristä taikka ns. palellu )ja vaikka parissakin eri erässä niin tulee nätimpää jälkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana, kiitos kun jaoit vinkkisi! :) Eipä tullut mieleen, että kukkia voi myös värjätä..

      Poista