perjantai 24. helmikuuta 2017

Yhden päivän kunto vs elämäntapa?

*yhteistyössä fitverstas

Olen joskus kaauan aikaa sitten jo luvannut kirjoittaa postausta tästä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Kesä lähestyy ja viimeistään nyt taitaa moni morsian tarttua härkää sarvista ja ryhtyä morsiuskunnon metsästämiseen. Olen huomannut, että tämä on taas aihe joka herättää paljon keskustelua eikä tähän ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Jonkun mielestä on typerää lähteä muokkaamaan kroppaa yhden päivän takia ja toinen ottaa kauhean stressin siitä, että hääpäivänä vaa'an pitää näyttää -10kg. Itse olen sitä mieltä, että oli tavoitteena sitten "vain" hääkunto, on tosi hienoa jos senkin eteen jaksaa tehdä töitä esimerkiksi puoli vuotta. Kai se puoli vuottakin terveellisillä elämäntavoilla on parempi kun ei ollenkaan?




Omassa tapauksessani ei voida puhua juuri morsiusdieetistä, mutta voin myöntää, että häät toimivat hyvänä motivaattorina. Aloin muuttamaan elämäntapoja jo vuoden 2015 loppupuolella eikä silloin ollut tietoa vielä tulevasta hääpäivästä. Tähän päivään mennessä painoa on tippunut -14kg ja tarkoitus olisi jatkaa samalla tyylillä eteenpäin. :) Nimittäin itse en enää suosi dieettejä, koska pahin painonpudottajan vihollinen on stressi. Heti kun lopetin stressaamisen ruuasta, ei vaaka näytäkkään enää pizzan jälkeen +2kg kuten ennen. Tammikuussa tein kehonpuhdistuskuurin, jolla sai tukkoisen olon ja turvotuksen kehosta pois, mutta mitään tiukkoja dieettejä muuten en meinaa enää noudattaa.

Fitverstaalta otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin kiinnostusta yhteistyöhön ja tottakai olin kiinnostunut! Kehokuurin aikaan salilla ei saanut käydä ja kun liikkumattomuuteen tottui, niin neljän viikon jälkeen olikin vaikea palata treenien pariin. Siksi kaipasin uutta motivaatiota ja saan sitä paljon juuri uudesta saliohjelmasta. Jumitun helposti tekemään samoja juttuja salilla, mutta kaksitoista viikkoa kestävässä Bridal bootcampissa vaihtelua on todella paljon, niin treenien kuin ruokien suhteen. Sen lisäksi, että ohjelma on edullinen niin siinä on huomattavasti enemmän valinnan varaa kaiken suhteen verrattuna moneen muuhun nettivalmennukseen. Ruokavaliossa ei oikeastaan edes ollut minulle mitään uutta, samoja aineksia syön nyttenkin. Punnitsemaan en meinaa taas ryhtyä, mutta huomasin heti, että hiilihydraatteja tulee syötyä nyt aivan liian vähän.


Ja tottakai kun ohjelman sain käsiini niin kuume otti vallan kropasta ja tämä viikko onkin mennyt peiton alla maatessa. Mutta jos jotakin olen oppinut niin liian aikasten ei saa sairastelun jälkeen lähteä liikkeelle vaan nyt odotan, että olen täysin terve ennen kuin salille menen.

Onko siellä muita, joita erityisesti häät tsemppaa pysymään skarppina liikunnan tai ruokavalion suhteen? Pakko vielä sanoa se, että tämän projektin aikana olen vasta tajunnut sen, että tärkeintä on olla itse itseensä tyytyväinen. Painoi sitten 100kg tai 50kg, sillä ei ole mitään merkitystä jos vain itse kokee olonsa hyväksi ja on sinut itsensä kanssa.

*yhteistyössä fitverstas

2 kommenttia:

  1. Hep! Me yritetään sulhon kanssa molemmat lisätä liikuntaa ja vihanneksia viikkoihimme. Tarkoituksena ei ole painonpudotus, vaan terveellisemmät elämäntavat. Halutaan olla skarppeja ja aktiivisia seniorikansalaisia joku päivä, eli parempi aloittaa jo nyt :D

    Sä oot tehnyt aivan mielettömän suorituksen jo nyt! Ihana lukea järkevää tekstiä elämäntapamuutoksesta ja morsiusdietistä :) Pikaisia paranemisia ja tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kans yritän tunkea vihanneksia miehen ruokavalioon, että näyttäis lautasmalli vähän fiksummalta :D

      Ja kiitos paljon! Paljon on töitä tehty, mutta paljon on vielä edessä. :) En kuitenkaan jaksa stressata ja kieltäytyä kaikesta, joten pikku hiljaa, pikku hiljaa..

      Poista