maanantai 31. lokakuuta 2016

Hääpäivän budjetointi

Kirjoitin aikasemmin Lilyn puolella olevaan blogiin aiheesta ja silloin totesin, että meillä ei varsinaista budjettia vielä ole. Tälläkään hetkellä emme ole tehneet mitään todella tarkkaa budjettia, mutta mietitty vähän suuntaa antavaa ja tänään sitten laitoin karkeasti listalle budjettihahmotelmaa ja noh, aika hurjaltahan se näytti. Olemme kuitenkin yrittäneet tehdä fiksuja valintoja ja olen pyytänyt aina useamman tarjouksen ennen kuin olemme päätöksiä tehty. Ainut, jonka suhteen näin ei toimittu on juhlapaikka, mutta se on aina ollut mun unelmien hääpaikka eikä muut tuntuneet miltään sen rinnalla. Mihin sitten meinaamme panostaa ja mistä pihistää?

Panostamme:

- Juhlapaikkaan, josta tulee ruoka ja juoma. Minulle oli tärkeää, että juhlissamme tarjotaan laadukasta ja maukasta ruokaa ja minusta on ihana tarjota vieraille kunnon ruokailukokemus. Meille tulee siis alkupalabuffet, pääruoka pöytiintarjoiltuna ja kakku on buffetissa. Mietinnässä on vielä, mitä makeaa kakun lisäksi voisi tarjota vai tarjotaanko mitään. Myöskään virolaiset oluttölkit pitkin pöytiä ei ole minun mieleen ja siksi meille ei ollut ongelma, että juhlapaikkana on ravintola.

- Hääpäivän pukeutuminen. Minulle oli erittäin tärkeää löytää oikeasti mieleinen hääpuku ja myös Villen yksi harvoista toiveista oli, että hän haluaa hyvin istuvan puvun. Olen myös hieman kenkä- ja laukkufriikki ja haluan, että ne ovat myös kunnossa hääpäivänä.

- Hääyö. Hääyön varasimme hotelli Kämpistä, joka oli vaanyksinkertaisesti paras molempien mielestä. Ei varmasti halvin vaihtoehto, koska menemme sinne jo perjantaina kaasojen kanssa, mutta minusta vain oli sata kertaa helpompaa ottaa koko viikonlopuksi sama hotelli kuin alkaa lauantai aamuna vaihtamaan hotellia. Nyt kun vanhemmat kysyy joululahjatoiveita niin olemme pyytäneet Kämpin lahjakortteja, tulisivat ainakin nyt varmasti käytettyä! :)

Pihistämme

- Juhlapaikka on mielestäni kaunis jo sellaisenaan, ettei se paljon koristeita kaipaa. Olen ajatellut laittaa pitsikaitaliinan, tuikkukuppeja ja kukka-asetelmat ja siinä kaikki. Ympäröivä meri on mielestäni kaunein koriste, mitä juhlapaikalla pystyy ikinä olemaan.

- Kukat. Ajattelin nimittäin loihtia kukka-asetelmat pöytiin itse! Ja toivon mukaan myös kaasot haluavat avustaa minua tässä. :D Kukkiin saisi menemään nimittäin niin törkeästi rahaa kun 12-hengen pöytiin on tarkoitus tulla kolme kukka-astelemaa, mikä tarkoittaisi yhteensä 24 kukka-asetelmaa. Eli jos yksi maksaa kukkakaupassa n. 50e verrattuna minkä määrän kukkia sillä saa ostettua esimerkiksi marketeista ja plantagenista. Tässä on kyllä ihan huima säästökohde. :)



Nyt kun aloin miettimään näitä pihistys ja panostus asioita niin hankinnat on kyllä aika hankala erotella näihin kahteen. On paljon hankintoja, jotka eivät oikeastaan kuulu kumpaakaan, kuten esimerkiksi valokuuvaja. Kysyin paljon tarjouksia ja mielestäni valitsimme erittäin hyvän kuvaajan, jonka tarjous ei ollut kallein, mutta ei halvinkaan. :) Nyt olisikin kiva kuulla, mihin muut morsiamet meinaavat panostaa ja mistä sitten pihistetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti