keskiviikko 26. lokakuuta 2016

To do-lista, missä nyt mennään?

Tähän asti häiden suunnittelut ovat menneet ihan omalla painolla eteenpäin eikä häästressiä ole päässyt vielä tulemaan. Kuitenkin aika menee todella nopeasti, vastahan häihin oli vielä yli vuosi aikaa? Joten aika menee varmasti jatkossakin ihan yhtä nopeasti ellei nopeamminkin, joten pitää tässä koko ajan jotain pientä puuhastella häiden eteen, ettei sitten kaikki kasaantuisi viimeisille viikoille. Minun unelmahan olisi se, ettei viimeisille viikoille jäisi ihan kauheasti hommaa vaan voisi ottaa rennosti ja nauttia odottavasta tunnelmasta. Mitä siis tähän asti ollaan saatu aikaiseksi?

Kirkko ja juhlapaikka
Nämä varattiin heti aluksi eli vihkimen on klo 13 Johanneksenkirkossa ja juhlat järjestetään ravintola Saaristossa. Eräs ihana nainen on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa pappina ja häntä olen kysynyt meille papiksi ja lupasi tulla jos ei satu kesäloma juuri siihen.

Juhlapaikka on varattu meille koko päiväksi klo 13 alkaen, joka aiheutti pientä päänvaivaa koristeluiden suhteen. Kaikkihan olemme kirkossa silloin, mutta eräs tuttuni lupasi kyllä hoitaa koristelun ja palkkioksi riitti, että saa jäädä juhliin :D Deal! Juhlapaikka lupasi hoitaa kukat, paikkakortit ja menut, joten ihan hirveästi ei koristeluita tarvitse enää hoitaa ja uskon, että kaksi tuntia riittää siihen hyvin. Vieraiden olisi siis tarkoitus tulla klo 15 ja otimme jatkoaikaa siten, että saamme juhlia klo 02 asti.

Ravintola Saaristo, kuva www.panoramio.com

Ruuat ja juomat
Koska juhlapaikka on ravintola, meidän ei tarvitse huolehtia tarjoilusta ollenkaan. Tarjoilijat, ruoka ja ja juomat tulevat siis juhlapaikalta. Olemme katselleet alustavaa menuehdotelmaa ja viinejä, mutta lopulliset valinnat tehdään ensi vuoden puolella kuin viinilista varmistuu. Tällä hetkellä meillä on tarkoitus tarjota juhlapaikalla vieraille alkumalja, snapsi, puoli pulloa viiniä/muutama olut ja kahvin kanssa avec. Lisäksi baari on auki todennäköisesti juhlien alusta alkaen ja sinne tulee meidän nimikkodrinkit.

Kuljetus vieraille
Aluksi meillä ei ollut tarkoitus ottaa vieraille mitään kyyditystä, koska kirkolta ei ole kovin pitkä matka juhlapaikan lautalle, mutta sitten bongasin Facebookin hääryhmästä loistavan idean. Meidän vieraat lähtevät ratikka-ajelulle! Ajelu lähtee kirkon pihalta klo 13.45 ja saapuu Olympiaterminaalille klo 14.45, josta on muutama kymmentämetriä ravintola Saariston lautalle. Näin me saamme kuvat otettua kirkon jälkeen rauhassa Klippan saaressa, jossa juhlapaikka sijaitsee. Ratikkaan olisi tarkoitus hommata pientä syötävää ja juotavaa.

Ajattelimme teettää pulloihin omat etiketit, kuva lainattu www.pinterest.com
Musiikki
Olemme varanneet häihimme Dj Ruodon, mutta mietimme vielä pitäisikö silti olla myös bändi. Dj on hyvä sen takia, ettei ole mitään rajattua ohjelmistoa vaan saa kaikkea mahdollista musiikkia mitä haluaa. Silti mielestäni häätanssi olisi ihana live-musiikilla. Lisäksi ollaan mietitty esiintyisikö kaasoni kirkossa laulaen jotakin, mutta emme ole vielä lyöneet lukkoon mitään. Ja en tiedä miks, mutta olen nyt alkanut haaveilemaan saksofonistista :D Olis niin siistiä kun vieraat tulisivat juhlapaikalle ja siellä olisi saksofonisti soittamassa ja ehkä DJ voisi soittaa siinä taustalla myös jotain lounge-tyyppistä musiikkia.. 

Valokuvaaja
Valokuvaaja ollaan myös hommattu ja meidän häitä tulee kuvaamaan Jarno Salmivalli. Minusta oli kiva, että meidän juhlapaikka on Jarnolle ennestään tuttu, joten hän tietää siellä parhaimmat kuvauspaikat jo entuudestaan. Meille tulee siis dokumentaarinen kuvaus, mutta tarkempaa aikaa en muista, mitä ollaan sovittu.. Olisikohan ollut kahdeksan tuntia? Jarnon kanssa yhteyhdenpito on ollut todella helppoa ja hinnat kohtuulliset. Pidän myös Jarnon kuvaustyylistä, jota pääsee ihailemaan hänen sivuilta.

Hääyö
Hääyön vietämme Hotel Kämpissä, koska se on mielestäni vaan niin upea hotelli. Olen aina saanut Kämpissä niin upeaa palvelua, että oksat pois. Menemme hotelliin kahden kaasoni kanssa perjantaina kolmen hengen huoneeseen ja lauantaina hotellin henkilökunta siirtää tavarani uuteen huoneeseen. Hääyöpakettiin kuuluu ruusunlehtikylpy, aamiainen huoneeseen ja late chek-out. 

Hääparin vaatetus
Kuten viime postauksessa mainitsin, löysin hääpukuni. Ainut, että laitoin Niinattareen sähköpostia maanantaina tilaus mielessä, mutta en ole vielä saanut vastausta.. Jospa he vastaisivat pian niin etenisi sekin homma. Villelle emme ole vielä löytäneet pukua eikä itseasiassa olla vielä pahemmin etsittykkään. Hieman olen vilkuillut valikoimaa myös netistä ja uskon, että puku tulee löytymään suht helposti. 

Mitä siis on vielä tekemättä/hankkimatta?

- Sormuksien hankinta (minun sormus todennäköisesti teetetään) 
- Häämatka
- Kutsut (ei lähetetä Save the Date-kortteja)
- Koristeet
- Tarkempi menun ja juomien suunnittelu
- Kukat (ajattelin itse tehdä pöytäasetelmat, mutta kimppu ja vieheet tilataan muualta) 
- Ohjelma
- Istumajärjestys 
- Vieraslista (alustava tehty, mutta pitäisi viimeistellä) 
- Lahjat (häätili, lahjatoivelista vai molmmat?)
- Kampaajan ja meikin varaus
- Villen puku 
- Molempien kengät ja minun laukku uupuu 
- Esteiden tutkinta
- Kiintiövaraus hotelliin vieraille/vieraiden majoituksen suunnittelu
- Seuraavan päivän ohjelma
- Huomenlahja

Miten muiden morsiamen suunnittelu edistyy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti