keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Häiden vieraslista

Olen kirjoittanut aiheesta aiemminkin, mutta nyt kun häät ovat lähempänä, on vieraslistakin alkanut hahmottumaan entistä enemmän. Vieraslista on myös venynyt jonkun verran siitä, mitä alunperin suunniteltiin.. :D Kutsuttavien lukumääräksi tulee noin sata henkilöä näillä näkymin. Sain tosiaan näytekappaleen kutsuistakin, enää pitäisi päättää kutsujen tekstit, tilata ne ja kerätä kaikkien osoitteet. Tarkoitus olisi postittaa kutsukortit helmi-maaliskuun vaihteessa. Moni ystäväni on sanonut, että heidän pitää tietää kesälomansa yms todella ajoissa, joten senkin takia kutsujen on hyvä olla perillä hyvissä ajoin. Varsinkin kun häämme sattuvat juuri suosittuun kesäloma aikaan..

Alunperin pohdimme sitä, että ketkä kutsutaan avecin kanssa ja ketkä ei. Rajanveto tässä on tosi hankala, koska osa vieraista tunnetaan pariskuntana ja osasta vai toinen puolisko. Sukulaisissa tämä on tietenkin helppo, mutta ystäväpiirissä tämä aiheutti ongelmia.. Päätimme nyt kuitenkin Villen kanssa tehdä niin, että ne jotka asuvat yhdessä niin kutsutaan myös yhdessä. Tällöin kutsuttavaksi tulee muutama sellainen, joita ei niin hyvin tunneta, mutta olisi outoa kutsua varsinkin avioparista vaan toinen. Nyt ns. "pallo heitetään" vieraille ja voivat sitten itse päättää tuleeko se meidän ystävä yksin vai tulevatko pariskuntana. :)

kuva pinterest

Olimme myös päättäneet, että meille tulee täysin lapsettomat häät. Kuitenkin tässä ongelmaksi muodostui se, että joissakin sukulaisperheissä osa on ala-ikäisiä ja osa ei. Ei nyt viitsi kutsua perheestä kolmea serkkua ja jättää kutsumatta se neljäs, koska hänen ikä ei riitä. :D Laitamme kutsuun silti toiveen, että haluaisimme juhlia aikuisten kesken, mutta jos haluaa lapset ehdottomasti mukaan/hoitopaikka ei onnistu yms., on heidän poistuttava juhlapaikalta tiettyyn kellon aikaan mennessä. Toivottavasti siis vieraat saisivat sumplittua lapsille hoitopaikat yms, varsinkin kun tietokin tulee näin ajoissa, muutenhan ne vanhemmatkin joutuvat poistumaan juhlista samalla kuin lapset. Ja veikkaan, että juhlat vasta käynnistyy siinä vaiheessa. :D Minusta häät eivät oikein ole lasten juhla ja monet lapsia omistavat ystävätkin ovat tästä samaa mieltä. Meilläkin on siellä baari koko ajan auki ja juhlapaikan maastokin on sellainen, että se ei oikein sovellu lapsille. Ainakin ystävät ovat ymmärtäneet päätöksemme oikein hyvin, saa nähdä miten sukulaiset ottavat toiveemme vastaan.

Nyt kun vieraslista alkaa olla valmis niin seuraava ongelma onkin istumajärjestys. Tämä on kuulemma hirvein vaihe häiden suunnittelussa :D Ajattelimme laittaa RSVP päivän varmaan kesäkuun alkuun, jotta on hyvin aikaa suunnitella plaseerausta. Lisäksi juhlapaikkakin tarvitsee tiedon hyvissä ajoin, että pystyvät suunnittelemaan tarjoilua. Jaaiks jännää, ehkä kuukausi ja kutsut ovat postissa!

3 kommenttia:

  1. Ah. Sun teksti ja yhden kaverin tämän päivän sanat saavat mutkin nyt kirjoittamaan tämän jutun aeceista loppuun!
    Samoilla linjoilla mennään!

    VastaaPoista